Sharm El Sheikh reisinformatie

Sharm El Sheikh is een van de meest ontwikkelde badplaatsen op het schiereiland Sinaï. Dit bloeiende vakantieoord is erg aanlokkelijk voor zonaanbidders en als duiker moet u er ook eens geweest zijn. Mensen die het magische woestijngebied willen ontdekken in combinatie met een strandvakantie zijn hier dan ook op de juiste plek.

Dit Egyptische  vakantieoord heeft een gebalanceerde variëteit van hotels, restaurants, winkeltjes en bars en bevindt zich op het zuidelijkste puntje van het schiereiland waar de woestijn samenkomt met het heldere blauwe water van de Rode Zee.

Sharm El Sheikh vakantie

De naam ”Sharm El Sheikh”

Er zijn al veel namen en verkeerde uitspraken gegeven aan Sharm El Sheikh. Sharm, sharm el sheik, sharmelsheikh en nog veel meer. De correcte naam is Sharm El Sheikh maar veel Egyptenaren en bezoekers verkorten het tot gewoon ”Sharm”.

Sharm El Sheikh is een van de meest populaire vakantiebestemmingen aan de Rode Zee. Er zijn de komende winter 2016/2017 wekelijks veel vluchten vanaf Nederlandse vliegvelden.

Egypte wordt weer populairder als winterzon bestemming 2016 / 2017

sharm el sheikVolgens Reham Samir, de directrice van het Egyptisch bureau voor Toerisme in Brussel, is de verwachting. Dat het “winterseizoen 2016 / 2017” weer meer toeristen zal trekken dan de afgelopen jaren. Het Egyptisch toeristisch verkeersbureau is erg optimistisch voor het komende winterseizoen.

Reham Samir denkt zelfs dat Egypte zelfs weer net zoveel bezoekers kan verwachten dan in het jaar 2010.

Egypte en Sharm el sheik ligt op slechts 4,5 uur vliegen, dus geen lange vlucht voor een zonzekere winterzon bestemming.

Jaren terug voor de onlusten en terreur dreiging begonnen, was Egypte vooral in de wintermaanden een populaire winterzon vakantie bestemming. Met name in de maanden november, december, januari, februari en maart, als het in Nederland veel regent en het somber weer is.

Door de meer veilige omstandigheden vandaag de dag in Egypte, en de goede prijs-kwaliteitsverhouding maakt dit weer een aantrekkelijke bestemming voor de winter 2016 / 2017.

bezienswaardigheden en meer..

kameel safari egypteEr zijn veel activiteiten mogelijk zoals snorkelen, woestijnsafari’s en lokale excursies naar plekken als de Sinaï berg en het klooster van St. Catherine. Duiklessen en duiktripjes kunnen ook makkelijk geregeld worden.

Sharm El-Sheikh bestaat uit een reeks van baaien langs de waterkant die zelf uit talrijke en prachtige koraalriffen bestaat en dit alles wordt ondersteund door een bergachtig woestijn.

Er zijn kleine, intieme hotels maar ook grote internationale oorden en zowat alle voorzieningen die men verwacht van een kosmopolitische badplaats zoals casino’s, nachtclubs, winkels, bars, restaurants, golfbanen en andere recreatieve voorzieningen.

Het belangrijkste vakantiegebied is Naama Bay. De baai heeft zich ontwikkeld tot een bruisend vakantieoord met veel winkels, nachtclubs, bars en restaurants. Het bevindt zich net ten noorden van de oude stad genaamd Sharm. De baai zelf heeft een van aantrekkelijkste stranden in de buurt met een lang goudkleurig strand dat tot in het heldere blauwe water leidt. Een aantal hotels bevindt zich aan een boulevard die parallel aan de baai loopt- perfect om lekker over heen te struinen.

Shark’s Bay is dichtbij en is een populair gebied bij verschillende duikcentra, een aantal winkels, bars en restaurants.

sharm el sheik vakantieSharm El Sheikh is het hele jaar door een populaire vakantiebestemming en een van de belangrijkste factoren is het weer. Lange warme zomers en milde winters betekenen dat u wanneer u wilt van dit fantastische vakantieoord kan genieten.

De zomermaanden van mei tot oktober zijn het populairst maar de goedkope reizen naar Sharm El Sheikh zijn ook beschikbaar in de wintermaanden wanneer de zon niet heel erg heet is en het oord niet zo heel druk.

Sharm El Sheikh bezienswaardigheden
Hier zijn een paar dingen die u kunt zien & doen als u op vakantie bent in dit levende vakantieoord.

Het klooster van St. Catherine
De hele dag bezienswaardigheden bekijken bij dit oude en bekende klooster dat zich bevind in het Sinaïgebergte. Nog steeds functionerend klooster, er wordt verondersteld dat dit de plek van ”de brandende struik” is en er wordt ook gedacht dat dit het oudste klooster in de wereld is.

Ras Mohamed Nationaal Park
Ontdek de fascinerende onderwaterwereld van de Rode Zee. Het Nationaal park is een van de spectaculairste van Egypte en het heeft een overvloed van leven in de zee wat klaar is om door u ontdekt te worden.

Woestijnsafari
Een woestijnsafari is de beste manier om het avontuur van deze bijzondere landschappen te beleven. Er zijn veel verschillende mogelijkheden waaruit u kunt kiezen, bijvoorbeeld kameel rijden en 4×4 jeep of buggy safari’s die u een panoramisch uitzicht op de bergen aanbieden of dineren onder de sterren, in Bedouin stijl!

Afstand luchthaven en Sharm El Sheikh
Naar de badplaats Sharm El Sheikh vanaf het vliegveld van Sharm El Sheikh duurt ongeveer 20-30 minuten met de transfer bus. Een vluchten vanuit Nederland duren ongeveer 4,5 uur.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *